微信刷题,考证常用
  • 所属考试大学英语四级试题库
  • 试题题型【阅读理解 Section C】
试题内容

    Protests at the use of animals in research have taken a new and fearful character in Britain with attempted murder of two British scientists by the terrorist technique of the pre-planted car bomb.
    The research community will rightly be alarmed at these developments, which have two aims:to draw public attention and to frighten people working in research with animals. The scientists insist that everything should be done to identify those responsible for the crimes and to put them on trial. The Defense Research Society has taken the practical step ofoffering a reward of $10,000 for information leading to those responsible, but past experience is not encouraging. People are unlikely to be tempted by such offers. The professional police will similarly be confronted by the usual problem of finding a needle in a haystack.
    That is why the intellectual community in Britain and elsewhere must act more actively in its own defense. There are several steps that can be taken, of which the chief one is to demand of all the organizations that exist with the declared aims of.safeguarding the interests of animals that they should declare clearly where they stand on violence towards people. And it will not be enough for the chairman and chairwoman of these organizations to make placatory statements on behalf of all their members. These people should also undertake that it will be a test of continuing membership in their organizations that members and would-be members should declare that they will take no part in acts of violence against human beings. Even such undertakings would be fully effective: people, after all, can lie. But at least they would distinguish the organizations entitled to a continuing voice in the dialogue with the research community about the rights of animals in research from the organizations that deserve no say.

1.[单选题]In the author's opinion ___________.
  • A.since people can lie, the problem about the rights of scientists can't be solved
  • B.animal-protecting organizations should be held responsible for acts of violence against scientists
  • C.animal protection organizations should be declared illegal
  • D.the scientists should take effective measures to protect themselves
  • 解题思路:细节题。短文第三段开头指出That is why the intellectual community in Britain and elsewhere must act more actively inits own defense.There are several steps that Can be taken,即作者认为研究人员要加强自我保护,采取有效措施。故选项D正确。
2.[单选题]What does the underlined word"they" in paragraph 3 refers to?
  • A.The organizations that will talk with research community.
  • B.The animal-protecting organizations.
  • C.Those who support the use of animals in research.
  • D.Those who support the animal-protecting organizations.
  • 解题思路:细节题。由题干可定位至第三段第二句,分析句子语法结构及理解句子意思可知,此处的they指的是an me organizations that exist with the declared aims of safeguarding the interests of animals,即动物保护组织。故选项B正确。
3.[单选题]The underlined words "these developments" in paragraph 2 most probably refer to _________.
  • A.the acts of violence against scientists
  • B.the use of animals in research
  • C.the techniques of planting bombs in cars
  • D.the establishment of new animal protection organizations
  • 解题思路:细节题。通过联系上下文,可知thesedevelopments指的是第一段的内容,即针对用动物做试验的抗议活动在英国出现了新的令人害怕的发展迹象——有人试图通过恐怖手段来谋害科学家。故选项A正确。
4.[单选题]The author's purpose in writing this article is to demand that animal-protecting Organizations __________.
  • A.declare their objectives clearly
  • B.give up the use of violence
  • C.continue the dialogue with the scientific community
  • D.help to find those responsible for the attempted murder
  • 解题思路:主旨题。短文第一、二段指出有人为抗议利用动物做试验而对科学家采取恐怖活动这一问题,在第三段指出研究人员要加强自我保护,其中一项措施就是that members and would—be members should declare that they will take no part in acts of violence against human beings.即要求动物保护组织明确表态不参与暴力活动,由此可看出.作者写作的目的是要求动物保护组织放弃暴力活动。故选项B正确。
5.[单选题]What does the author think will likely happen to the car-bomb planting terrorists?
  • A.They will soon be arrested and severely punished.
  • B.The police will have great difficulty catching them.
  • C.They will escape overseas with the help of their organizations.
  • D.The police are unlikely to continue their efforts to identify them.
  • 解题思路:细节题。短文第二段最后一句指出Theprofessional police will similarly be confronted by the usual problem offinding a needle in a haystack.即警察同样也面临着大海捞针的困难。故选项B正确。
大学英语四级在线题库
  • 参考答案:D,B,A,B,B
[机密]2019年马会全年资料,2019全年正版欲钱料免费-南昌毁钢教育科技有限公司 document.write ('');